Головна » Новини

Відповідно до плану роботи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти  в Івано-Франківській області 30.11.2016р. на базі Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки відбулася обласна методична секція викладачів та інженерів з охорони праці на тему «Організація охорони праці та безпеки життєдіяльності в ПТНЗ».

Відкрила засідання та проаналізувала основні функції щодо планування діяльності навчального закладу інженера з охорони праці - Майдан Л.В., методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області.

Привітав учасників семінару Шафоростов О.О., директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області  та ознайомив присутніх з основними напрямками діяльності навчального закладу  Гнип В.Д., ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: nmkpto | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно між Міністерством освіти і науки України та ТзОВ «Снєжка-Україна» було підписано Меморандум про співпрацю, що передбачає створення відомим в Україні виробником лакофарбових матеріалів навчальних центрів у закладах професійної освіти.

Компанія «Снєжка-Україна», заручившись підтримкою Міністерства освіти і науки України, продовжує розвивати напрямок співпраці із установами професійної освіти. Ще один навчально-практичний центр «Śnieżka» створено у вищому професійному училищі №7 міста Калуша, відкриття якого відбулося 22 листопада 2016 року.

У церемонії з нагоди відкриття навчально-практичного центру «Śnieżka» взяли участь керівництво ВПУ №7 міста Калуша на чолі з директором Володимиром Мельником, генеральний директор ТОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь, директор з маркетингу ТОВ «Снєжка-Україна» Оксана Кукурудз, на ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: nmkpto | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

     Відповідно до плану роботи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області (НМК ПТО) 17.11.2016 року на базі ВХПУ №3 м. Івано-Франківська проведено засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання деревообробних професій ПТНЗ області на тему: «Формування навчально-пізнавальної діяльності при підготовці фахівців деревообробних професій у професійно-технічних навчальних закладах».

     У засіданні брали участь: Шафоростов О.О. директор НМК ПТО, Коростіль Н.Ж. директор ВХПУ №3, Калина Л.І. – заступник директора з навчальної роботи ВХПУ №3, Штурмай С.В. – заступник директора з навчально-виробничої роботи.

     З привітанням до учасників секції звернувс ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

 

Відповідно до плану роботи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області 10.11.2016р. на базі ЦПТО№1 м.Івано-Франківська проведено засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання ПТНЗ з професії «Кравець» на тему: «Використання новітніх технологій – один із шляхів підвищення професійної компетентності майбутнього робітника».  Відкрила засідання та привітала учасників - Майдан Л.В., методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області, Олійник Г.Б., заступник директора з навчально-виробничої роботи ЦПТО№1 м.Івано-Франківська ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності навчального закладу. 

Пр ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: nmkpto | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

 Відповідно до плану роботи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області 28.10.2016 року на базі ВПУ №13 м. Івано-Франківська проведено засідання обласної методичної секції викладачів математики  ПТНЗ області на тему: «Оновлення змісту, форм і методів математичної освіти у професійно-технічних навчальних закладах».

Форма проведення: науково-практичний семінар.

У засіданні  брали  участь: Шафоростов О.О. директор  НМК ПТО, Данилюк М.П. директор ВПУ №13, Гінзилевич М.В., заступ ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 01.11.2016 | Коментарі (0)

25 жовтня  2016 року у Войнилівському професійному ліцеї, в рамках Школи молодого педагога відбувся навчальний семінар на тему: «Шляхи підвищення професійної майстерності молодого педагога – запорука якості підготовки  майбутнього робітника у ПТНЗ», який розпочався

вітальною  програмою для молодих педагогів: «Учительська доля така: цікава, але нелегка».  Також до учасників обласного засідання звернулася Грищук Н.А., методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти  в Івано-Франківській області, закцентувавши увагу присутніх на основних завданнях навчально-виховного і виробничого процесів у ПТНЗ,  їх інформаційно-методичного супроводу та особливій ролі викладача  у підготовці майбутнього робітника та Стадник М.М., директор Войнилівського професійного ліцею, який ознайомив  присутніх з напрямками роботи педагогічного колектив ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: nmkpto | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

На виконання наказу департаменту освіти, науки та молодіжної політики від 22.09.2016 року № 474 на базі Брошнівського лісопромислового ліцею 20 жовтня 2016 року проведено обласний конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Штукатур». 

У конкурсі брали участь представники десяти ПТНЗ області, в яких здійснюється підготовка робітничих кадрів з професії «Штукатур».

Конкурсантів оцінювало компетентне журі з представників підприємств області.

Дирекцією ліцею створено належні умови для проведення фахових змагань; конкурсантів забезпечено програмно-методичними та технічними засобами.

Конкурс сприяв популяризації опоряджувальних професій т ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 24.10.2016 | Коментарі (0)

18 жовтня 2016 року на базі Івано-Франківського професійного будівельного ліцею відбулося засідання обласної методичної секції викладачів та керівників  фізичної культури професійно-технічних навчальних закладів.  Тема засідання: «Використання національних традицій фізичної культури в системі фізичного виховання учнів».

В роботі секції взяли участь:

Гаврилюк І. О. – начальник управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти і науки;

Шафоростов О. О. – директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти;

Юзик В. М. – начальник відділу  обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту.

До уваги учасників методичної секції запропоновано спортивно-патріотичне дійство «Козацькі забави». З привітальним словом до учасників змагань звернулась директор пр ... Читати далі »

Переглядів: 416 | Додав: nmkpto | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

12.10.2016 року на базі Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій відбувся,обласний конкурс фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання    системи профтехосвіти  за професією "Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування".

В конкурсі брали участь майстри виробничого навчання, які представляли професійно-технічні заклади області.

Конкурс включав у себе три етапи:

- представлення навчального закладу «Моя професія у навчальному закладі» (відеоролик);

- теоретичний етап у вигляді складання тестів із спецдисциплін;

- практичнее виконання електромонтажних робіт.

 Переможцем конкурсу став майстер виробничого навчання Отинійського ПЛЕТ Гулій Юрій Ярославович. Друге місце виборов представник Калуського ВПУ №7 Мазур І.М. Третє місце посів майстер виробничого навчання ВПУ ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: nmkpto | Дата: 18.10.2016 | Коментарі (0)

          На базі  Івано-Франківського професійного ліцею автомобільного транспорту і будівництва 11 жовтня 2016 р.   відбулося засідання обласної методичної секції методистів професійно-технічних навчальних закладів   на тему: «Методична робота як основний елемент організації та планування навчально-виробничого процесу в ПТНЗ». 

         З привітальним словом  до учасників обласного засідання звернулася Майдан Л.В., методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти  в Івано-Франківській області, а Шафоростов О.О., директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти  в Івано-Франківській області побажав плідної та  творчої праці присутнім. Семчук Д.С., директор Івано-Франківського  професійного ліцею автом ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: nmkpto | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 »