Головна » Новини
Студенти презентували свої навчальні заклади та розповідали про можливості, які відкриває їхня спеціалізація.

269817243 335128468426530 6383165548592278251 n scaled

В Городенці, у Палаці культури, відбулася профорієнтаційна зустріч із школярами «День кар‘єри». Захід організував відділ освіти Городенківської міської ради спільно із філією Центру зайнятості для того, щоб розповісти учням про різні професії, повідомляє міськрада, пише ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 22.12.2021 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки спільно з ТОВ «Віатек» підписали меморандум про партнерство у сфері професійної освіти. Компанія допоможе оновити освітні стандарти та програми за 4 професіями електротехнічного напряму, а також створить STEM-локації для вивчення систем безпеки та відеоспостереження у профтехах. Підписання меморандуму відбулося 15 грудня 2021 року.

«Міністерство відкрито до співробітництва з роботодавцями, які знають фахові сфери зсередини, можуть надати об'єктивні зауваження та готові працювати над тим, щоб зробити професійну освіту краще. Нині ми підписали близько 20 меморандумів із роботодавцями. Така співпраця дає можливість на національному рівн ... Читати далі »

Переглядів: 136 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 22.12.2021 | Коментарі (0)

6 грудня 2021 року в залі для брифінгів Міністерства освіти і науки відбулася онлайн-презентація шкільного інтегрованого уроку  «Захист України» для 11-го класу. 

Учителі розробили урок «Тактична підготовка. Дії дозорного відділення на маршруті руху» на основі ГІС-проєктів ліцеїстів Львівського державного ліцею імені Героїв Крут. 

В створенні взяли участь Ярослав Гебуза, Галина Бенюк, Вадим Масовець, а також майор Олександр Бондаренко, капітан Ігор Саджениця та капітан Анастасія Шаповал, усі троє – учасники бойових дій на Сході України.

Розробку ініціювала Мережева громадська організація «Міжнародна академія геоінформатики» в межах «місяця кібербезпеки». Метою проєкту є підготовка до Командно-штабної гри «Кіберджура-Крути», яка відбудеться в січні наступного року.

загальна середня освіта

За результата ... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 22.12.2021 | Коментарі (0)

Для створення Центрів професійної досконалості заклади професійної освіти отримають 58 млн євро. На отримані кошти профтехи розбудують інноваційні осередки, які стануть платформою для взаємодії між закладами, бізнесом, владою та громадянами. Це передбачено фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка підписана 15 грудня 2021 року.

«Центри професійної досконалості можна сміливо назвати новим типом профтехів. Вони матимуть найкращу техніку, інклюзивні приміщення, а також підвищенні вимоги до педагогів і майстрів. Центри стануть прикладами кращих закладів професійної освіти, а відповідно навчатимуть професійних робітників. У такий спосіб ми підвищимо не тільки якість профосвіти та імідж в суспільстві, але й вплинемо на економічний та інноваційний розвиток регіонів», &ndash ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 22.12.2021 | Коментарі (0)