Головна » Новини

9 грудня 2021 року Уряд затвердив концепцію Державної цільової соціальної програми розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на 2022-2027 роки, яка передбачає реалізацію реформи децентралізації, осучаснення змісту та якості освіти, розвиток партнерства, а також популяризацію професійної освіти.

«Ми змінюємо підхід до профорієнтації школярів, популяризуємо професійну освіту, здійснюємо ремонт і обладнання майстерень, а також плануємо підвищення зарплат педагогам.Все це передбачається Концепцією, як і повне руйнування несправедливих стереотипів щодо закладів професійної освіти та буцімто непрестижності фахів, за якими вони готують спеціалістів.Вірю, що підтримані сьогодні системні зміни дозволять уже за кілька років гарантувати працевлаштування всіх випускників професійно-технічних закладів, а та ... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 10.12.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні, 8 грудня 2021 року, відбулося засідання колегії МОН. Директор Інституту Модернізації змісту освіти Євген Баженков представив стан упровадження та перспективи розвитку STEM-освіти в Україні.

«Стратегія сталого розвитку в умовах глобалізації ґрунтується на амбітній меті досягнення європейських стандартів життя та зміцнення авторитету на міжнародній арені. Швидкий розвиток технологічних процесів, IT-галузі, робототехніки, нанотехнологій призводить до потреби у фахівцях, здатних до комплексної науково-інженерної діяльності. Сьогодні актуальним є вирішення питання щодо надання якісної освіти учням із технічних дисциплін», – зазначив Євген Баженков.

Розвиток STEM-освіти є пріоритетним і здійснюється через усі форми здобуття освіти в Україні. Впровадження відбувається на базі ... Читати далі »

Переглядів: 134 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 10.12.2021 | Коментарі (0)