Головна » Новини

Нові підходи, методики та інструменти сучасної профорієнтації обговорили учасники онлайн-заходу «Майстерня з профорієнтації», який відбувся під час Всеукраїнського тижня професійної освіти 26 листопада 2021 року.

«Якісна профорієнтація у школі здатна в кілька разів підвищити популярність робітничих професій. Саме тому вона має стати повноцінною частиною навчальної програми у школах. Цьогоріч спільно з партнерами ми розробили рамковий документ "Профорієнтація у Новій українській школі". В проєкт закладено елементи наскрізної профорієнтації учнів, яка розпочинається у 3-4 класі. Програма допоможе школярам дослідити різноманітність світу професій і свідомо підійти до майбутнього вибору», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Спі ... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

130 педагогів і майстрів виробничого навчання взяли участь у презентації інноваційного курсу з основ мехатроніки автомобілів. Презентація курсу відбулася 24 листопада 2021 року в межах Всеукраїнського тижня професійної освіти.

На онлайн-семінарі аудиторію ознайомили зі структурою, тематикою курсу та його перевагами. Навчання ґрунтується на міжнародному досвіді з ремонту та обслуговування сучасних транспортних засобів, а також поєднує методики ноу-хау з механіки та електроніки. Після закінчення курсу учасники отримають міжнародні сертифікати та зможуть пройти стажування на підприємствах партнерів. Навчання для представників закладів професійної освіти безкоштовне.

Організаторами курсу є Німецько-Українська промислово-торговельна палата спільно з Навчальним центром «BOSCH».

Переглядів: 116 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

До Всеукраїнського тижня професійної освіти кожна область підготувала власні активності. Загалом відбулося близько 200 заходів. Серед них ярмарки професій, флешмоби, конкурси та віртуальні екскурсії. Ознайомитися з детальною програмою регіональних заходів можна за посиланням.

«Участь представників Офісу Президента, народних депутатів і міжнародних партнерів у заходах Всеукраїнського тижня професійної освіти демонструє її пріоритетність в Україні. Однак найважливішими залишаються події регіонального рівня, які дозволяють профтехам розповідати про переваги робітничих професій, а також працювати віч-на-віч з нашими ключовими аудиторіями – абітурієнтами та батьками», – зазначив заступник Мі ... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Для ефективного онлайн-навчання в професійній освіті розробляють посібники, організовують тренінги та курси, а також створюють діджитал інструменти, зокрема симулятори й мобільні додатки. Про це розповіли спікери заходу з організації дистанційного та змішаного навчання в межах Всеукраїнського тижня професійної освіти сьогодні, 25 листопада 2021 року.

«Коли розпочалась пандемія, ми вперше зіткнулися з необхідністю організації навчання в онлайн-форматі. У професійній освіті 60% навчання – практика, учням необхідно бути в майстернях і постійно практикуватись для здобуття професійних навичок. Так, адаптувати практичне навчання до дистанційного формату стало викликом для нас. Однак завдяки підтримці міжнародних партнерів і роботодавців маємо десятки проєктів, які роблять навчання онлайн доступним та легким& ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)