Головна » Новини

Сьогодні, 23 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет узяв участь у відкритті Світового освітнього форуму 2022, який проходить у Лондоні.

У межах заходу Міністр зустрівся із Державним секретарем з питань освіти Департаменту освіти Великої Британії Надімом Загаві, висловив вдячність за підтримку України та обговорив нагальні питання в освітній сфері. 

Насамперед Сергій Шкарлет подякував за організацію пункту для складання НМТ у Лондоні. 

«Забезпечення права на здобуття вищої освіти для кожного українця, який був змушений тікати від війни, – одне з найважливіших завдань для нас», – наголосив Міністр.

Також сторони обговорили шляхи вирішення нагальних проблем української ... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 24.05.2022 | Коментарі (0)

Повторне безоплатне навчання в закладах професійної освіти, можливість здобуття часткових кваліфікацій і отримання професійної освіти незалежно від місця реєстрації. Такими є ухвалені 22 травня 2022 року ключові новації законопроекту про внесення змін до Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту».

«Проведено кропітку роботу, що суттєво оновила законодавчу базу професійної освіти. Запропоновані зміни освіжать систему професійної освіти, дозволять наблизити її до реалій війни та сучасного ринку праці. Ми прогнозуємо, що новації сприятимуть зниженню рівня безробіття та забезпечать швидку перекваліфікацію тих, хто втратив роботу», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Для того, щоб безоплатно отримати другу робітничу професію потрібно мати с ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 24.05.2022 | Коментарі (0)

Сьогодні, 19 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив про організацію освітнього процесу закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти в регіонах, у яких це можливо та дозволяє безпекова ситуація.

Усі заклади професійної (професійно-технічної) освіти 18 регіонів України продовжують навчання. Частково здійснюють освітній процес у профтехах 7 областей.

Заклади фахової передвищої освіти всіх регіонів продовжують здійснювати освітній процес дистанційно, з них 16 – за змішаною формою. Також в одній області ЗФПО відновив очну роботу.

Щодо роботи закладів вищої освіти Міністр зазначив, що у 24 областях та місті Києві університети працюють дистанційно у синхронному та асинхронному режимі. ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 24.05.2022 | Коментарі (0)