Головна » 2022 » Травень » 24 » МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ БЕРЕ УЧАСТЬ У СВІТОВОМУ ОСВІТНЬОМУ ФОРУМІ 2022
10:29
МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ БЕРЕ УЧАСТЬ У СВІТОВОМУ ОСВІТНЬОМУ ФОРУМІ 2022

Сьогодні, 23 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет узяв участь у відкритті Світового освітнього форуму 2022, який проходить у Лондоні.

У межах заходу Міністр зустрівся із Державним секретарем з питань освіти Департаменту освіти Великої Британії Надімом Загаві, висловив вдячність за підтримку України та обговорив нагальні питання в освітній сфері. 

Насамперед Сергій Шкарлет подякував за організацію пункту для складання НМТ у Лондоні. 

«Забезпечення права на здобуття вищої освіти для кожного українця, який був змушений тікати від війни, – одне з найважливіших завдань для нас», – наголосив Міністр.

Також сторони обговорили шляхи вирішення нагальних проблем української освіти і науки у воєнний та післявоєнний період. 

Сергій Шкарлет звернувся до пана Загаві із проханням розглянути можливість залучення групи британських експертів до роботи Національної ради з відновлення України в межах робочої групи «Освіта і наука». Поінформував, що за ініціативи Президента України Володимира Зеленського було створено платформу United24, завдяки якій кожен охочий може зробити свій внесок для підтримки України, зокрема освіти, щоб українські діти продовжували навчальний процес, а викладачі могли надавати якісні освітні послуги.

Зі свого боку пан Загаві повідомив про готовність до двосторонньої співпраці між країнами для відновлення української системи освіти та науки.

Переглядів: 111 | Додав: nmkpto_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: