Головна » Фотоальбом » Мої фотографії » Фотографія 1

Фотографія 1

Кондитер – професія – гордість.

Кондитер – професія – гордість.
Потрібна усюди і вкрай є важлива:
У барах, кафе, ресторанах і вдома,
На ринках, і в маркетах, і в магазинах.

В умовах сучасного суспільства професії кулінарного профілю можуть зробити щасливим того, хто відчуває до цього покликання. Кожна людина талановита по-своєму, тільки потрібно вчасно виявити цей талант. Дуже важливо вміти зацікавити молодь, , яке значення має професія для суспільства і для людини особисто. Для цього проводяться конкурси, виставки кулінарної творчості, змагання.
День за днем зростають вміння і навички учнів професійно-технічних навчальних закладів. В нашій області налічується 6 професійно-технічних навчальних закладів, які готують спеціалістів з професії «Кондитер»: ПЛПЛ, ВПУ № 14, ВПУ ГСіТ, ВПУ Тта РС, ПТУ № 32, ОПЛЕТ.
Саме, на базі одного із таких навчальних закладів, Брошнівського професійного лісопромислового ліцею 27 січня 2011 року було проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з цієї професії.
Конкурс проводився з метою визначення результативності умінь та навичок учнів, їх бачення професії, поєднання теоретичних і практичних знань, вміння відобразити особисте бачення майбутніх майстрів кондитерського виробництва. Адже сьогодні на ринку праці потрібен кваліфікований робітник, який зміг би працювати в реальних умовах сучасного виробництва та за новітніми технологіями. Розвинені здібності, інтереси, професійна кваліфікація – це здобуток не тільки особи, а й суспільства.
Участь в таких конкурсах є тим бар’єром, який формує досвідченого кондитера – професіонала. Конкурси допомагають виявити здібності, творчість, впевненість у собі.
Урочисто відкрив конкурс фахової майстерності заступник начальника головного управління освіти і науки, голова оргкомітету конкурсу – Гаврилюк Ігор Олегович, який привітав учасників та побажав їм плідної праці.
З вітальним словом до присутніх звернулася Анна Колобанько- директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти, яка побажала учасникам оптимізму, творчості та віри в перемогу.
Іванів Віра Федорівна - директор Брошнівського професійного лісопромислового ліцею розповіла про свій навчальний заклад та висловила побажання учасникам конкурсу.
З планом роботи щодо організації та проведення конкурсу повідомила Лілія Майдан, методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти.

Учасникам конкурсу потрібно було виявити теоретичні знання з професії та виконати практичні завдання. Компетентне журі, в складі майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін професійно-технічних навчальних закладів, уважно спостерігали і оцінювали роботу конкурсантів.
За спільним рішенням журі та оргкомітету визначено переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кондитер»:
І місце – Рибчак Оксана Зіновіївна,
учениця Івано-Франківського ВПУГСіТ ;
ІІ місце – Івасишин Тетяна Михайлівна,
учениця Бурштинського ВПУТтаРС;
ІІІ місце – Назарук Мар’яна Романівна,
учениця Отинійського ПЛЕТ.
Переможці та учасники конкурсу були нагороджені грамотами головного управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та цінними подарунками.
Нашу область на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кондитер» у Львівському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі 18-22 квітня буде представляти – Рибчак Оксана Зіновіївна, учениця Івано-Франківського ВПУГСіТ.
Учасники конкурсу зрозуміли, що обрали професію, яка дійсно потрібна людям і суспільству.

У реальному розмірі 1600x1200 / 110.3Kb
1021 0 1.0

Додано 31.01.2011 nmkpto

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: