Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Засідання обласної методичної секції викладачів української мови і літератури
13:45
Засідання обласної методичної секції викладачів української мови і літератури

 28 вересня 2016 р. навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти (директор Шафоростов О.О.) проведено засідання обласної методичної секції викладачів української мови і літератури професійно-технічних навчальних закладів у формі  літературної кав’ярні з теми «Використання регіонального компоненту на  уроках української мови і літератури та  в позаурочній  роботі. Іван Франко і Прикарпаття.(Презентація методичних напрацювань викладачів-словесників ПТНЗ області)  на базі Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки.

Привітали  учасників семінару Шафоростов О.О. – директор навчально-методичного кабінету ПТО та Яковів Н.І., заступник директора  з навчальної роботи ВПУ СОТ.

Відкрите  засідання літературної кав’ярні розпочали викладачі  ВПУ СОТ Савка Г.М. та Марчук Г.Д. презентацією посібника «Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди…» (Матеріали виховних заходів до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка).  

У рамках семінару проведено тематичне засідання круглого столу (керівники  Скиба Я.В., Грищук Н.А. – методисти НМК ПТО, Рудик З.Б. – голова обласного методичного об’єднання викладачів української мови і літератури  ПТНЗ).

З мультимедійними презентаціями виступили:

  • Рудик З.Б., викладач  ВПУ № 21 м. Івано-Франківська – «Іван Франко-державотворець»;
  • Шипова  А.Є. Кравчук О.Д., викладачі  ВПУ №7 м. Калуша – «Літературними стежками І.Я. Франка»;
  • Марчук Г.Д.,викладач Івано-Франківського ВПУ СОТ – «Франко мовою есперанто».

       Про перебування  Івана Франка на Коломийщині розповіла Стефек О.І., викладач Коломийського  професійного ліцею сфери послуг, а викладач Кутського професійного ліцею – Джумарик  У.Ю. розказала про Косівщину у літературному та громадському житті письменника.

Про особливості роботи з обдарованими і здібними учнями та організацію підготовки до олімпіади з української мови і літератури, мовно-літературних конкурсів  у 2016-2017 н. р. ознайомила  Грищук Н.А., методист НМК ПТО.

            На завершення обласного заходу Семків Б.В., викладач  історії ВПУ СОТ, провів  екскурсію на тему «Пам’ятні місця, пов’язані з І.Я.Франком, в нашому місті».

            При підведенні підсумків відзначено добру організацію навчально-методичного супроводу обласного заходу, використання ІКТ під час його проведення та висловлено вдячність дирекції навчального закладу за створення належних умов праці.

           

 

 

Переглядів: 429 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: