Головна » 2018 » Грудень » 28 » Відкриття навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників з професії «Електромонтер»
13:37
Відкриття навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників з професії «Електромонтер»

 Вимоги сучасності та інтереси роботодавців, які потребують висококваліфікованих робітничих кадрів, стали ключовою мотивацією для того, щоб створити цього року в Україні 15 навчально-практичних центрів з підготовки електромонтерів

27 листопада 2018 року відбулася непересічна подія у сфері професійно-технічної освіти Івано-Франківщини – відкриття навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників з професії «Електромонтер» на базі Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій.

НПЦ за цією спеціальністю на базі ОПЛЕТ єдиний в Івано-Франківській області.

Проект стартував у 2017 роціна виконання наказу Міністерства освіти і науки України. На його реалізацію державою виділено 630 тисяч гривень.

Новостворений НПЦ здійснюватиме навчання учнів за професією «Електромонтер». Також тут здійснюватиметься стажування робітників підприємств енергетичного напрямку з використанням технологічних інновацій.

Заклад надаватиме послуги з перепідготовки зайнятого населення, підвищення кваліфікації.

Можна буде пройти у центрі й курсову підготовку, взяти участь у тренінгових заходах;

Серед напрямків роботи – залучення соціальних партнерів до підготовки робітничих кадрів для енергетичної промисловості через елементи дистанційної освіти.

До вересня 2019 року функціонуватиме для електромонтерів навчально- тренувальний полігон, основи якого уже закладено.

Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій, який було створено у 1954 році, впевнено йде вперед, адже за 64 роки своєї діяльності ліцей дав путівку в життя 13 з половиною тисячам учнів, які стали кваліфікованими зварниками, електромонтерами, водіями, трактористами та бульдозеристами, офіціантами, кухарями та кондитерами.

Свято, що відбулося в навчальному закладі, було гарне і зовні, і внутрішнім світом, своєю особливою юнацькою красою і молодістю.

У залі зібралися люди, причетні до створення навчально-практичного центру, представники обласної влади, освіти, керівники підприємств, священики, педагоги ліцею. Дивлячись в зал на присутніх гостей, згадувалося одне мудре прислів`я: «Гарний будинок не кутами, а бажаними гостями». Серед шанованих гостей були:

  • Гаврилюк Ігор Олегович - начальник управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації;
  • Кімакович Віктор Євстахійович, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації;
  • Зельманович Іванна Іванівна - начальник відділу соціально-економічного розвитку департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації;
  • Шафоростов Олексій Омелянович - директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області;
  • Кінащук Володимир Петрович - голова Отинійської селищної ради;
  • Бойчук Володимир Миколайович - директор Отинійського комбінату комунальних підприємств;
  • Андрусяк Роман Іванович - директор ПАТ «Отинійська ПМК-150»

Благослови нас, добрий Боже,

Благослови, Пречиста Мати,

Хай ваша ласка допоможе

щасливо в центрі працювати, -

зверталися до Всевишнього господарі ліцею, розпочинаючи нову добру справу, тому і запросили благословити добре починання священиків: отця Василя Мельничука – настоятеля греко-католицької церкви та отця Василя Мороза – настоятеля православної церкви селища Отинії.

Впродовж багатьох років Отинійський ліцей очолює Іванків Петро Степанович. Саме йому, директору, надали перше слово.

З вітаннями з нагоди відкриття навчально-практичного центру звернулися до присутніх Кімакович Віктор Євстахійович, Гарилюк Ігор Олегович. Вони відзначили грамотами департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації педагогічних працівників, які внесли вагомий вклад у створення матеріально-технічної бази НПЦ.

Значимість електрики для сучасної людини переоцінити складно. У наш час електромонтери незамінні на різних підприємствах народного господарства та в побуті. Тому до привітань приєдналися і соціальні партнери навчального закладу: Бойчук Володимир Миколайович, Андрусяк Роман Іванович та Ясінський Іван Казимирович.

Чудові запальні українські пісні, неперевершені поезії Ліни Костенко у виконанні учнів ліцею, виступи ансамблю пісні і танцю Отинійського будинку культури «Прикарпаття», оркестру народних інструментів «Отинійські музики» - усе створювало атмосферу свята та залишило незабутні враження.

З почуттям великої шани і вдячності за турботу про майбутнє закладів професійно-технічної освіти дирекція ліцею запросила усіх присутніх відвідати навчально-практичний центр та розрізати символічну стрічку.

Нехай же стрічка, наче оберіг,

В натхненну працю поведе нас всіх, -

саме з такими словами звернулися до присутніх учні ліцею і запросили розрізати символічну стрічку Кімаковича В.Є., Гаврилюка І.О. та Іванківа П.С.

Отинійському професійному ліцею судилося разом з навчально-практичним центром іти вперед, піднімати престиж професійної освіти, підкоряючи нові і нові вершини, здобуваючи славу і гідність рідній Україні. Цим навчальний заклад дуже пишається.

Навчально-практичний центр в Отинійському професійному ліцеї енергетичних технологій відкрито!

У добру путь!

На довгу працю, на хороші результати, на щастя, на добру долю.

   

 

Переглядів: 484 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: