Головна » 2017 » Березень » 31 » Обласний семінар-практикум вихователів гуртожитків ПТНЗ області
11:16
Обласний семінар-практикум вихователів гуртожитків ПТНЗ області

29.03.2017 року на базі ВПУ №13 м. Івано-Франківська відбувся обласний семінар-практикум вихователів гуртожитків ПТНЗ області на тему: «Гуртожиток – простір для виховання людини, громадянина, майбутнього фахівця».У семінарі брали участь: Данилюк М.П. – директор ВПУ №13 м. Івано-Франківська; Шафоростов О.О. – директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області; Римарук О.І. – методист навчально–методичного кабінету професійно-технічно освіти в Івано–Франківській області; Хомин О.Є. – методист обласного центру практичної психології та соціальної роботи обласного ІППО; Двібородчин Г.Д. – методист навчально–методичного кабінету професійно-технічно освіти в Івано–Франківській області; Чорноус Ф.В. – заступник директора з виховної роботи ВПУ №13 м. Івано-Франківська.

Відкрив семінар-практикум директор НМК ПТО Шафоростов О.О., який ознайомив з планом роботи та побажав учасникам плідної і творчої праці.

Данилюк М.П.- директор ВПУ№13, ознайомив учасників семінару з матеріально-технічною базою та напрямками роботи навчального закладу.

За круглим столом обговорювались питання:

1. Збереження психічного здоров’я учнів та профілактика суїцидів.

Хомин О.Є. – методист обласного центру практичної психології

та соціальної роботи обласного ІППО.

2. Обмін досвідом щодо проведення конкурсу на кращу кімнату гуртожитку.

Кухній Г.М. – вихователь гуртожитку ПБЛ.

3. Адаптація сільської молоді до умов проживання учнів в гуртожитку.

Носурак О.І. – вихователь гуртожитку ВПУ№13.

Франюк Л.І. – психолог ВПУ№13

4. Волонтерство як один із способів виховання учня.

Шпинта І.Б. – вихователь гуртожитку ВХПУ№3.

5. Методи та форми виховної роботи в гуртожитку.

Римарук О.І. – методист НМК ПТО.

Цікаву екскурсію по музею «Галицька світлиця» провів заступник директора з виховної роботи Чорноус Ф. В., який розповів про історію створення музею. Мета створення музею – розвиток інтересу до пошукової, краєзнавчої роботи, формування у підростаючого покоління розуміння минулого і майбутнього України, формування національної свідомості. Матерiали та експонати для музею збиралися протягом тривалого часу. До цiєї роботи залучалися учні, їх батьки, педагоги.

Учасники семінару відвідали гуртожиток ВПУ№13.

Вихователі гуртожитків мали можливість обмінятись досвідом роботи щодо оновлення, удосконалення виховної роботи у позаурочний час.

 

Переглядів: 422 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: