Головна » 2019 » Квітень » 11 » ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар»
10:51
ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар»

   Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. 10 квітня 2019р. на базі Брошнівського професійного лісопромислового ліцею проходив ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О з професії «Кухар». Конкурс проводився з метою визначення рівня професійної підготовки та майстерності учнів, їхніх знань, умінь і навичок в умовах ринкових відносин. Адже сьогодні на ринку праці потрібен кваліфікований робітник, який зміг би працювати в реальних умовах сучасного виробництва та за новітніми технологіями.

   У конкурсі брали участь учні із восьми навчальних закладів: ВПУ№7 м.Калуша, Коломийського професійного ліцею сфери послуг, Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій, Коршівського професійного аграрного ліцею, ВПУ№14 м.Коломиї, Городенківського професійного ліцею, Кутського професійного ліцею, Брошнівського професійного лісопромислового ліцею.

Урочисто відкрив конкурс Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту - начальник управління освіти і науки департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації та Іванів Віра Федорівна директор Брошнівського ПЛПЛ, яка розповіла присутнім про діяльність навчального закладу.

З привітальним словом до учасників конкурсу звернулася Захарія Оксана Миронівна - головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти і науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області - Майдан Лілія Василівна ознайомила присутніх з програмою конкурсу.

Конкурс складався з теоретичного та практичного турів. Теоретичний тур передбачав перевірку знань учнів з предметів професійно-теоретичного циклу на персональних комп’ютерах. Виконуючи практичні завдання, конкурсанти продемонстрували майстерність при приготуванні страви «Філе куряче фаршироване» зі складним гарніром та яблук смажених в тісті.

Журі в складі роботодавців професійно та уважно спостерігали і оцінювали роботи. За спільним рішенням журі та оргкомітету визначено переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О з професії «Кухар»:

І місце – Савчук Михайло, учень БПЛПЛ;

ІІ місце – Пацкун Марія, учениця ВПУ№7 м.Калуша;

ІІІ місце – Симотюк Марія, учениця ВПУ№14;

ІІІ місце – Михайлич Ірина, учениця ГПЛ.

На урочистому закритті конкурсу висловили свої побажання та нагородили конкурсантів цінними подарунками Захарія Оксана Миронівна – головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти та науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації, заступник голови оргкомітету і Шафоростов Олексій Омелянович – директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області.

Присутні залишились задоволеними доброю підготовкою та проведенням заходу. Велика заслуга в цьому педагогічного колективу Брошнівського професійного лісопромислового ліцею.

  

Переглядів: 1362 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: