Головна » 2018 » Листопад » 19 » ІІ етап обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіт
10:09
ІІ етап обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіт

  Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. Готування їжі – давнє мистецтво! Адже “Добрий кухар вартий семи лікарів”, - так мовить народне прислів’я.
     Так 15 листопада 2018р. на базі Брошнівського професійного лісопромислового ліцею проходив ІІ етап обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання ЗП(ПТ)О з професії «Кухар». Конкурс проводився з метою підвищення престижу творчих педагогів, розповсюдження їх передового педагогічного досвіду в системі професійно-технічної освіти, формування громадської думки про сучасного майстра виробничого навчання, розширення можливостей професійного спілкування майстрів виробничого навчання і обміну досвідом, підвищення їх професійної майстерності.
      Продемонструвати свій професійний рівень, креативність, естетичний хист і творчість майстри виробничого навчання із 8 навчальних закладів: ВПУ№7 м.Калуша, Брошнівського професійного лісопромислового ліцею, ВПУ№14 м.Коломиї, Коломийського професійного ліцею сфери послуг, Городенківського професійного ліцею, Коршівського професійного аграрного ліцею, Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій, Кутського професійного ліцею.
   
Урочисто відкрив конкурс Гаврилюк Ігор Олегович - заступник директора департаменту - начальник управління освіти і науки департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
     Директор Брошнівського професійного лісопромислового ліцею – Іванів Віра Федорівна привітала конкурсантів та висловила свої побажання.
     Методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області Майдан Лілія Василівна повідомила присутнім програму проведення ІІ етапу обласного конкурсу професійної майстерності.
    Конкурс складався з теоретичного та практичного турів. Теоретичний тур передбачав перевірку знань майстрів виробничого навчання з предметів професійно-теоретичної підготовки на персональних компютерах. Практичний тур полягав у виконанні завдань: холодної закуски - основна сировина – риба – сьомга та приготування другої страви з філе птиці.
    
Основними критеріями оцінювання страв під час конкурсу були ступінь складності, привабливість, смак, збалансованість компонентів, застосування нових технологій, сучасний стиль, оригінальність оформлення, майстерність.
     Журі в складі роботодавців професійно та уважно спостерігали і оцінювали роботи. За спільним рішенням журі та оргкомітету визначено переможців та номінантів ІІ етапу обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів в/н ЗП(ПТ)О з професії «Кухар»:

І місце – Хріновська Марія Василівна, майстер в/н Брошнівського професійного лісопромислового ліцею ;

ІІ місце – Дорошенко Сусанна Михайлівна, майстер в/н ВПУ№7 м.Калуша;

ІІ місце – Семотюк Марія Мирославівна, майстер в/н Коломийського професійного ліцею сфери послуг;

ІІІ місце – Орищук Світлана Василівна, майстер в/н Городенківського професійного ліцею.

     Номінація «За використання інноваційних технологій»Стасюк Світлана Петрівна, майстер в/н Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій, номінація «За креативність і творчий підхід в приготуванні страв» - Андріяшко Марія Олексіївна, майстер в/н ВПУ№14 м.Коломиї, номінація «За оригінальність авторської страви» - Тринощук Катерина Дмитрівна, майстер в/н Коршівського професійного аграрного ліцею, номінація «За оригінальність поєднання смаків» - Галицька Ольга Мирославівна, майстер в/н Кутського професійного ліцею.
     На урочистому закритті конкурсу з привітальним словом до учасників конкурсу звернулася Захарія Оксана Миронівна - головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти і науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики та нагородила їх подарунками.

    Майстри виробничого навчання вже вкотре довели, що високий рівень, естетичний смак, інноваційні підходи до роботи є основою ресторанного господарства, а конкурси професійної майстерності − серйозний крок до самовдосконалення. Бо ж саме тут можна поділитися своїм досвідом та почерпнути чимало корисної інформації у колег.
      Присутні залишились задоволеними доброю підготовкою та проведенням заходу. Велика заслуга в цьому педагогічного колективу Брошнівського професійного лісопромислового ліцею.
    
Вітаємо переможців! Бажаємо всім учасникам творчих та професійних досягнень!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 57 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: