Головна » 2018 » Листопад » 12 » Засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи
12:46
Засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи

  Згідно з планом роботи департаменту освіти і науки та молодіжної політики ОДА, навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти 7 листопада 2018 року на базі Вищого професійного училища №7 м. Калуша проведено засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи професійно (професійно-технічних) навчальних закладів області на тему: « Підвищення якості професійної підготовки фахівців на основі дуальної форми навчання».
Учасники наради були ознайомлені з матеріально-технічною базою училища, методичними напрацюваннями викладачів і майстрів виробничого навчання, відвідали майстер - класи.
В рамках зустрічі був підписаний меморандум про співпрацю між департаментом освіти і науки та молодіжної політики ОДА та ТзОВ «ТАРКЕТ ВІНІСІН» щодо впровадження дуальної форми навчання.
Швидкі зміни на ринку праці , спонукують навчальні заклади більше приділяти уваги виробничому навчанню на підприємстві ,запроваджувати у процес навчання передові технології , щоб учні, майбутні робітники, були більш адаптовані до виробничої діяльності і були конкурентноспроможні. Першепрохідцем у цій галузі навчання стало Вище професійне училище №7 м. Калуша.

За Круглим столом було обговорено ряд питань:

1. Подолання розриву між теорією і практикою, освітою і виробництвом – важлива складова успішного розвитку економіки

Гаврилюк І.О.заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА

2. Дизайн в системі сучасної освіти (аспект співпраці з роботодавцями та виробничі практики)

Чмелик І.В.– кандидат мистецтвознавства, доцент, заст. завідувача кафедри дизайну і теорії мистецтва ПНУ

3. Основні показники діяльності ПТНЗ за підсумками звітності за 2017-

  1. н. р.

Захарія О.М.головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти і науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА

4. Методичний супровід при впровадження елементів дуальної форми навчання у навчально- виробничий процес.

Шафоростов О.О.директор НМК ПТО

5. Досвід роботи регіональних навчально-практичних центрів в організації професійної підготовки кваліфікованих робітників.

Стефанів М.Ф. заступник диектора з НВР ВПУ№7

6. Показники успішності професійно-теоретичної підготовки ПТНЗ області за 2017-2018 н.р. та виробнича діяльність за 9 місяців поточного року.

Верховцев В.М. методист НМК ПТО

Засідання секції пройшло на високому організаційному і методичному рівні.

  

 

 

 

Переглядів: 391 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: