Головна » 2017 » Листопад » 10 » Засідання обласної методичної секції з професії «Перукар (перукар-модельєр)»
16:34
Засідання обласної методичної секції з професії «Перукар (перукар-модельєр)»

Відповідно до плану роботи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області 09.11.2017р. на базі ЦПТО№1 м.Івано-Франківська проведено засідання обласної методичної секції викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання ПТНЗ з професії «Перукар (перукар-модельєр)» на тему: «Сучасні технології навчання у професійній підготовці майбутніх фахівців перукарського мистецтва».

Засідання відкрила Майдан Л.В., методист НМК ПТО в Івано-Франківській області, яка ознайомила учасників із планом роботи обласної секції, зупинилася на організаційних аспектах проведення курсів підвищення кваліфікації, стажування та атестації педпрацівників ПТНЗ.

Директор НМК ПТО в Івано-Франківській області - Шафоростов О.О. привітав присутніх та розкрив важливі питання щодо організації, планування методичної роботи в ПТНЗ області.

Олійник Г.Б., заступник директора з навчально-виробничої роботи ЦПТО№1 м.Івано-Франківська ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності навчального закладу.

Викладачі професійно-теоретичної підготовки та майстри виробничого навчання ПТНЗ мали змогу поспілкуватися з проблемних питань та оглянути навчально-матеріальну базу ЦПТО№1 м.Івано-Франківська, відвідати відкритий урок виробничого навчання з професії «Перукар (перукар-модельєр)», який проводила Мула З.І., майстер виробничого навчання даного навчального закладу.

За круглим столом обговорювались питання: «Роль методичної служби у підготовці кваліфікованого робітника», «Використання інтерактивних методів та інноваційних технологій навчання на уроках при підготовці кваліфікованих робітників з професії «Перукар (перукар-модельєр)», «Нові технології індустрії краси», «Використання регіонального компоненту на уроках виробничого навчання з професії «Перукар (перукар-модельєр)».

Під час роботи секції учасники мали змогу взяти участь у проведенні Всеукраїнського конкурсу перукарського мистецтва «Снігова королева», який проводила компанія - Estel. У конкурсі взяли участь учні ЦПТО№1 м.Івано-Франківська, Брошнівського професійного лісопромислового ліцею та Коломийського професійного ліцею сфери послуг. На фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу «Снігова королева» 6 грудня 2017р. Івано-Франківську область буде представляти переможець даного конкурсу - учень ЦПТО№1 м.Івано-Франківська - Наум Іван.

Підсумовуючи роботу Литвинюк М.Г., керівник обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання легкої промисловості і сфери побуту ПТНЗ наголосила на необхідності та доцільності проведення обласних секцій. Такі заходи є цікавими, дозволяють оцінити і порівняти власні напрацювання, допомагають впровадити педагогічні новації у професійно-технічних навчальних закладах.

Учасники секції відзначили цінність та актуальність отриманої інформації, теплу й невимушену атмосферу. Засідання пройшло на високому професійному і організаційному рівні.

  

 

Переглядів: 564 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: