Головна » 2017 » Жовтень » 25 » Засідання обласної методичної секції викладачів математики ПТНЗ області
13:00
Засідання обласної методичної секції викладачів математики ПТНЗ області

 

Відповідно до плану роботи НМК ПТО в Івано-Франківській області 24.10.2017р. на базі Івано-Франківського ВПУ СОТ проведено засідання обласної методичної секції викладачів математики професійно-технічних навчальних закладів області на тему: «Метод проектів як технологія навчання». Форма проведення – семінар-практикум. Засідання відкрила Битківська Х.Г., методист НМК ПТО, яка звернула увагу на актуальність теми, визначила мету і завдання семінару. На засідання секції запрошений Гаврилюк І.О. – начальник управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, який привітав учасників семінару; наголосив, що основне завдання викладачів – забезпечити належний рівень навчання і виховання учнів, підвищення якості знань вихованців, професійного рівня викладачів, активізації роботи з обдарованою молоддю. В роботі секції брав участь директор ВПУ СОТ Гнип В.Д.: розказав про історію створення закладу, зупинився на перспективних професіях, необхідних ринку праці міста, області, з яких в училищі ведеться підготовка.

За круглим столом обговорювались питання: «Про особливості викладання математики у 2017-2018 н.р.», «Проведення І-ІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. Робота з обдарованими учнями». Обговорено нормативні документи МОН України, департаменту освіти, науки та молодіжної політики, зокрема лист МОН від 13.10.2017р. № 1/9-554 «Щодо нагальних питань впровадження Закону України «Про освіту».

В ході засідання Битківською Х.Г. проведено вступне анкетування викладачів з питань методики навчання, проаналізовано його результати, визначено питання, що потребують глибокого вивчення викладачами з малим педагогічним стажем роботи.

Методист ВПУ СОТ Регейло Т.С. виступила з мультимедійною презентацією «Створення навчальних проектів», а практичний психолог училища Марчак С.Д. провела тренінг «Організація психологічного супроводу адаптації молодих педагогів у педагогічній діяльності».

Учасники секції були запрошені на засідання предметного гуртка з математики (заняття з груповою формою роботи щодо створення навчально-пізнавальних проектів на тему «Геометрія українського орнаменту», який провела викладач ВПУ СОТ Ковбаса Л.С.).

Викладачі математики подякували організаторам за збагачення свого досвіду з актуальних питань освітнього процесу.

                            

                        

Методист НМК ПТО Х.Г. Битківська

Переглядів: 380 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: