Головна » 2018 » Жовтень » 24 » Підготовка професійного мобільного робітника - вимога сьогодення
15:59
Підготовка професійного мобільного робітника - вимога сьогодення

  Сьогодні життя вимагає від нас фахівця-професіонала, здатного максимально бути готовим до повноцінної професійної діяльності на конкретному виробництві. Роботодавці зацікавлені сьогодні не тільки в робітниках або фахівця, а перш за все, у кваліфікованих працівниках, які володіють новітніми технологіями, сучасною технікою і устаткуванням. Роботодавець вже не бажає доучувати нашого випускника у себе на підприємстві. І задача навчальних закладів підготувати таких фахівців, які здатні в складних умовах конкуренції виявляти високий рівень професійної підготовки. Запорукою цьому може стати оновлення змісту професійно-технічної освіти, державних стандартів, впровадження елементів дуальної форми навчання, модернізація і створення навчально- практичних центрів.
23 жовтня 2018 року на базі Богородчанського професійного будівельного ліцею проведено засідання обласної методичної секції старших майстрів ПТНЗ на тему: «Основні вимоги щодо впровадження елементів дуальної форми навчання при організації навчально-виробничого процесу». Учасники засідання оглянули матеріально-технічну базу ліцею, ознайомились з роботою україно-французького підприємства ТзОВ «ОЛПОЛ». Під час роботи за круглим столом Гаврилюк І.О. –заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА зупинився на питанні якісної підготовки майбутніх фахівців, як одна з умов успішного розвитку економіки краю. Захарія О.М.- головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти і науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА наголосила на важливості навчання за дуальною формою. Шафоростов О.О. – директор НМК ПТО виділив питання оновлення державних стандартів і впровадження їх в навчально-виробничий процес.
Досвідом роботи щодо впровадження елементів дуальної форми навчання в навчально-виробничого процес, підвищення педагогічної та професійної майстерності майбутніх робітників поділилися старші майстри Івано-Франківського ВХПУ №3 Вірозуб Л.В., ВПУ№7 м.Калуша (Гриненьків І.А.), ЦПТО№1 м. Івано-Франківська (Плетяк Л.М.), та підкреслили важливу роль старшого майстра у вирішенні питань підготовки кваліфікованого робітника. Всі учасники засідання висловили важливість та актуальність тематики секції.

   

 

Переглядів: 449 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: