Головна » 2017 » Червень » 12 » Нарада директорів професійно-технічних навчальних закладів області
10:27
Нарада директорів професійно-технічних навчальних закладів області

31 травня 2017 року на базі ВПУ №21 м.Івано-Франківська департаментом освіти науки та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області проведено підсумкову нараду директорів професійно-технічних навчальних закладів області на тему: «Про організоване завершення 2016-2017 навчального року та головні аспекти забезпечення виконання плану регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та молодших спеціалістів у 2017-2018 навчальному році».

В нараді брали участь: Кімакович В.Є., директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Гаврилюк І.О., начальник управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Кирдяк Г.Ю., начальник відділу професійно - технічної, вищої освіти і науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики, Захарія О.М., головний спеціаліст відділу професійно - технічної, вищої освіти і науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики, Кіндрат О.Б., відповідальний секретар регіональної ради, Іванів М.І., провідний бухгалтер централізованої бухгалтерії, Кузбит М.В., директор центру естетичного виховання, Шафоростов О.О., директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області.

Учасників заходу привітала народна хорова капела учнів закладу «Гердани» (керівники Василь Яковин та Ольга Терешкун).

З мультимедійною презентацією навчального закладу виступив Баб'як М.М., директор вищого професійного училища №21 м. Івано-Франківська, який акцентував на основних напрямках діяльності педагогічного колективу, зокрема: ВПУ№21 є колективним членом товариства зварників України, здійснює підготовку за державним стандартом з професії «Зварник», який розроблений Інститутом електрозварювання ім.. Є.О.Патона Національної академії наук України. Заклад приєднався до проекту «Школяр-програміст». Викладачі училища пройшли курси програмування у автора проекту директора Innovation Development Foundation Cергія Іщерякова; підписано меморандум про співпрацю з ГО «Івано-Франківський ІТ кластер» в сфері інформаційних технологій та угоду з компанією «ЛАУФЕР СІЕНСІ» щодо навчання учнів училища на обладнанні з програмним керуванням. ВПУ №21 має 11 патентів, з них – 4 на промисловий зразок.

Директори ПТНЗ ознайомились з навчальною та матеріально-технічною базою училища, відвідали уроки з теоретичного і виробничого навчання.

За круглим столом обговорювались питання: «Актуальні проблеми управління розвитком професійно-технічної освіти в умовах ринкової економіки», «Про основні напрямки діяльності ПТНЗ у червні - серпні 2017року», «Моніторинг фінансового забезпечення ПТНЗ за січень – серпень 2017 року», «Про підсумки позаурочної виховної роботи в ПТНЗ», «Сучасні методи підготовки ковалів у ПТНЗ», «Про ліцензування та атестацію професійно-технічних навчальних закладів», «Особливості роботи з обдарованими учнями у професійно-технічних навчальних закладах», «Підсумки методичної роботи за 2016-2017 навчальний рік», «Забезпечення працевлаштування випускників ПТНЗ області», «Про регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів, фахівців у 2017 році».

Учасники наради були однозначні в тому, що основним завданням адміністрації та педагогічних колективів професійно-технічних навчальних закладів області є забезпечення належних умов для підготовки висококваліфікованих фахівців, які здатні адаптуватися до сучасних умов ринку праці.

Методист НМК ПТО                                      Христина Битківська

   

Переглядів: 469 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: