Головна » 2018 » Квітень » 2 » ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області з професії "Електрозварник ручного зварювання"
11:58
ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області з професії "Електрозварник ручного зварювання"

На виконання наказу департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації від 21.02.2018 року №106 на базі вищого професійного училища №21 м.Івано-Франківська 29 березня 2018 року проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області з професії «Електрозварник ручного зварювання».

Конкурс відкрив Гаврилюк І.О.заступник директора департаменту – начальник управління освіти і науки департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації, голова оргкомітету.

З привітальним словом до присутніх звернулась Захарія О.М. – головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти та науки управління професійно-технічної, вищої освіти та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації, заступник голови оргкомітету та Шафоростов О.О. – директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області.

Директор училища Баб’як М.М. ознайомив присутніх із діяльністю закладу, його історією та перспективами розвитку учнівських професій.

Лясковський І.Є. – методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області ознайомив присутніх з програмою конкурсу, критеріями оцінювання фахових змагань.

В конкурсі, який складався з двох турів (візитаційної карти-презентації теоретичного та практичного), брали участь представники професійно-технічних навчальних закладів області із Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею (ППЛ), Івано-Франківського професійного будівельного ліцею (ПБЛ), вищого професійного училища №7 м.Калуша (ВПУ №7), Брошнівського професійного лісопромислового ліцею (ПЛПЛ), Надвірнянського професійно-технічного училища №11 (ПТУ №11), та вищого професійного училища №21 м.Івано-Франківська (ВПУ №21).

Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Спецтехнологія», «Матеріалознавство», «Читання креслень», «Електротехніка», «Охорона праці» та включав виконання тестових завдань на персональному комп'ютері (60 питань з чотирма варіантами відповіді, з яких одна вірна). За кожну вірну відповідь учасникам нараховувався 1 бал. Час виконання завдання до 45 хв. Максимальна кількість балів за теоретичний тур – 60 балів.

Практичний тур складався з виконання одного завдання, що відповідає вимогам 3-го кваліфікаційного розряду та передбачав виготовлення конструкції (з наданих деталей за кресленням), яка працює під тиском. Зварювання виконується на постійному струмові. Час виконання завдання до 120 хв. Максимальна кількість балів за практичний тур – 180.

Візитна карта-презентація «Моя професія – мій успіх» протягом 3-х хвилин учасник конкурсу представляв себе та свою професію. Презентація оцінювалася в 10 балів.

 

Переможцями конкурсу стали:

Фещак Андрій – І місце, (ВПУ №21 м.Івано-Франківськ);

Країло Петро – ІІ місце, (Брошнівський ПЛПЛ);

Пилипів Андрій – ІІІ місце (Богородчанський ПБЛ).

V, V, VI та VII місце посіли вихованці ВПУ №7 м.Калуша, вано-Франківіського ПБЛ, Івано-Франківіського ППЛ, та Надвірнянського ПТУ №11 відповідно.

Дирекцією та педколективом ВПУ №21 м.Івано-Франківська створено належні умови для проведення фахових змагань; конкурсантів забезпечено відповідними матеріалами, інструментом та відмінно підготовленими робочими місцями для виконання конкурсного завдання.

Учасників конкурсу нагороджено цінними подарунками.

Вітаємо переможців!

Переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області з професії «Електрозварник ручного зварювання» – Фещак Андрій (ВПУ №21 м.Івано-Франківська) прийматиме участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу, що відбудеться на базі Державного навчального закладу «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області» з 23 квітня по 25 квітня 2018 року.

Переглядів: 479 | Додав: nmkpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: