Головна » Новини
Переглядів: 123 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 08.12.2021 | Коментарі (0)

На Харківщині з’явився Центр педагогічної та управлінської досконалості для педагогів закладів професійної освіти. Він допоможе покращити навички та вміння педагогів профтехів, а також популяризувати професію серед молоді. Відкриття відбулося в межах стратегічної сесії-виставки «Педагогічна та управлінська досконалість у професійній та фаховій передвищій освіті України: партнерство та європейські стандарти». 

Зустріч також була присвячена започаткуванню Асоціації з розвитку професійної та неперервної освіти. 

Спікерами заходу стали представники Міністерства освіти і науки, закладів професійної освіти, Інституту професійно-технічної освіти НАПН і міжнародні партнери проєкту. 

Під час заходу учасники обговорили механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти, взяли участь у тренінгу щодо педагогічної та управлінської досконалості, а також в межах сесії відбулос ... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт Державного освітнього стандарту з професії 8111 «Машиніст екскаватора». Проєкт стандарту розроблено Міністерством освіти і науки України відповідно до статті 32 Закону України «Про освіту», статті 32 Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту», підпункту 15 пункту 4  Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 630, Державного стандарту професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2021 р. № 1077.

Проєкт стандарту розроблено за компетентнісним підходом на основі професійного стандарту професії 8111 «Машиніст екскаватора»,  затвердженого ... Читати далі »

Переглядів: 109 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)

З метою забезпечення стратегічного бачення та дорожньої карти для цифровізації освіти та науки 29-30 листопада 2021 року в онлайн-форматі відбулося сьоме засідання Комітету асоціації Україна-ЄС за участю заступника Міністра з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова.

Заступник Міністра наголосив на продовженні реформи Нова українська школа, реалізації програми у сфері професійної та професійно-технічної освіти EU4Skills, можливостях для українських учасників у новому циклі програми ЄС Еразмус+ 2021-2027, поінформував про стан розроблення проєктів Законів України «Про професійну освіту та професійне навчання» та «Про освіту дорослих», які плануються внести на розгляд Парламенту до кінця 2021 року.

«З метою масштабування результатів програми EU4Skills ... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

Перший посібник з організації змішаного навчання для закладів професійної освіти створено Міністерством освіти і науки спільно з Програмою ЄС «EU4Skills». Він містить практичні поради для керівників і педагогів: від розробки стратегії змішаного навчання до створення безпечного та комфортного освітнього середовища. Ознайомитись з посібником можна за посиланням, а також на сайті МОН у розділі «EU4Skills».

«Ми хочемо, щоб учні мали змогу однаково ефективно навчатись як в майстернях, так і перед монітором ноутбука або в телефоні. Завдяки сучасним технологіям таке навчання цілком можливе. Однак для закладів проф ... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

Нові підходи, методики та інструменти сучасної профорієнтації обговорили учасники онлайн-заходу «Майстерня з профорієнтації», який відбувся під час Всеукраїнського тижня професійної освіти 26 листопада 2021 року.

«Якісна профорієнтація у школі здатна в кілька разів підвищити популярність робітничих професій. Саме тому вона має стати повноцінною частиною навчальної програми у школах. Цьогоріч спільно з партнерами ми розробили рамковий документ "Профорієнтація у Новій українській школі". В проєкт закладено елементи наскрізної профорієнтації учнів, яка розпочинається у 3-4 класі. Програма допоможе школярам дослідити різноманітність світу професій і свідомо підійти до майбутнього вибору», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Спі ... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

130 педагогів і майстрів виробничого навчання взяли участь у презентації інноваційного курсу з основ мехатроніки автомобілів. Презентація курсу відбулася 24 листопада 2021 року в межах Всеукраїнського тижня професійної освіти.

На онлайн-семінарі аудиторію ознайомили зі структурою, тематикою курсу та його перевагами. Навчання ґрунтується на міжнародному досвіді з ремонту та обслуговування сучасних транспортних засобів, а також поєднує методики ноу-хау з механіки та електроніки. Після закінчення курсу учасники отримають міжнародні сертифікати та зможуть пройти стажування на підприємствах партнерів. Навчання для представників закладів професійної освіти безкоштовне.

Організаторами курсу є Німецько-Українська промислово-торговельна палата спільно з Навчальним центром «BOSCH».

Переглядів: 112 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

До Всеукраїнського тижня професійної освіти кожна область підготувала власні активності. Загалом відбулося близько 200 заходів. Серед них ярмарки професій, флешмоби, конкурси та віртуальні екскурсії. Ознайомитися з детальною програмою регіональних заходів можна за посиланням.

«Участь представників Офісу Президента, народних депутатів і міжнародних партнерів у заходах Всеукраїнського тижня професійної освіти демонструє її пріоритетність в Україні. Однак найважливішими залишаються події регіонального рівня, які дозволяють профтехам розповідати про переваги робітничих професій, а також працювати віч-на-віч з нашими ключовими аудиторіями – абітурієнтами та батьками», – зазначив заступник Мі ... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Для ефективного онлайн-навчання в професійній освіті розробляють посібники, організовують тренінги та курси, а також створюють діджитал інструменти, зокрема симулятори й мобільні додатки. Про це розповіли спікери заходу з організації дистанційного та змішаного навчання в межах Всеукраїнського тижня професійної освіти сьогодні, 25 листопада 2021 року.

«Коли розпочалась пандемія, ми вперше зіткнулися з необхідністю організації навчання в онлайн-форматі. У професійній освіті 60% навчання – практика, учням необхідно бути в майстернях і постійно практикуватись для здобуття професійних навичок. Так, адаптувати практичне навчання до дистанційного формату стало викликом для нас. Однак завдяки підтримці міжнародних партнерів і роботодавців маємо десятки проєктів, які роблять навчання онлайн доступним та легким& ... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Для учнів закладів професійної освіти відбулась вікторина щодо поширення принципів енергоефективності для збереження навколишнього середовища, у якій взяло участь понад 300 учасників. Захід відбувся сьогодні, 24 листопада 2021 року, в межах Всеукраїнського тижня професійної освіти.

«Наразі проблеми енергозбереження є ключовими не тільки для Уряду України, але й для всього світу. Не дарма темою цьогорічного європейського тижня професійної освіти стала “Зелена трансформація”. Ми повинні поширювати принципи ощадливого споживання ресурсів планети, а також розвивати турботу про навколишнє середовище серед молоді. Саме тому вдячний нашим партнерам за підтримку та сприяння розвитку енергоефективності в Україні у новому форматі роз’яснювальної кампанії», – зазначив заступник Міністра ос ... Читати далі »

Переглядів: 103 | Додав: nmkpto_1 | Дата: 26.11.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 »